Mittwoch, 12. Juni 2013

Proprietatile sucului de morcovi

Sucul de morcovi stimuleaza pofta de mancare, contribuie la cicatrizarea formatiunilor ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase si are un aport important in mentinerea structurii dintilor.
Sucul de morcovi contine vitamina A (utila in tratarea afectiunilor oculare, ale celor respiratorii si infectioase).
Aliment ideal datorita combinatiei sale de elemente ce hranesc intreg organismul, morcovul se adreseaza atat uzului intern (sub forma de suc), cat si uzului extern (ca decoct, sub forma de morcov ras, cataplasme din frunze de morcov proaspete, pisate, lotiuni din decoct de frunze). Sucul de morcovi constituie cea mai importanta sursa de vitamina A si in special de provitamina A (binecunoscutul caroten, cu efecte benefice pentru vedere si piele), pe langa o serie de alte vitamine: B, C, D, E, G, K. Sucul ofera un bogat continut de zaharuri (levuloza si dextroza), cat si de saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sulf, etc.), asparagina si daucarina.
Cat suc de morcovi bem?
Baut in combinatie cu alte legume, dimineata, putem consuma 400 – 600 ml suc pe stomacul gol.
Specialistii recomanda morcovii sau sucul de morcovi ca pe un aliment care ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica, dar in privinta cantitatii de suc ce poate fi consumata zilnic, parerile sunt impartite – multi specialisti spun ca volumul nu ar trebui sa depaseasca 50 – 60 ml pe zi (evident, vorbim despre un consum constant si de lunga durata si nu despre cura cu suc de morcovi). Sucul de morcovi este usor asimilabil, avand un gust placut, dar poate reprezenta in acelasi timp un important ingredient al diferitelor combinatii de sucuri de legume. Astfel, in cura cu suc de morcovi, putem bea 200 ml pe zi, dimineata, inainte de masa, timp de trei saptamani, cu pauza de o saptamana. In cazuri speciale, in care sucul de legume devine aliment de baza, se pot bea pana la doi litri pe zi. Desigur, daca nu exista alte tipuri de sensibilitati.
Morcovii tineri, proaspat culesi si puternic colorati au efecte terapeutice mai puternice. Tine cont de faptul ca partea verde de la capatul morcovului nu se foloseste in prepararea sucului, deoarece poate avea efecte iritative asupra tubului digestiv. De asemenea, e recomandabil sa bei sucul cat este proaspat, fara sa-l tii prea mult la conservat.
Efectele benefice
Daca lista de boli pentru care se recomanda aceasta bautura miraculoasa – sucul de morcovi – este extrem de larga, calitatile sale terapeutice sunt pe masura de variate:
Afectiuni
Calitati terapeutice
- Stimuleaza apetitul, avand, in plus, un rol important in procesul de digestie
- Contribuie la cresterea numarului de globule rosii si la procentajul hemoglobinei
- Reintinereste celulele
- Stimuleaza functiile hepatice
- Este un factor important ce se opune gastritelor si ulcerelor gastroduodenale
- Este tonic, remineralizant – Ajuta la prevenirea anemiei
- Intareste imunitatea
- Este un important factor de crestere la copii
- Are rol de reglementator intestinal, antiputrid si cicatrizant gastric si depurative
- Este cunoscut ca intineritor tisular si cutanat si ca un cicatrizant al ranilor.
Ai nevoie de consiliere in tot ceea ce inseamna un regim de viata sanatos? La Body Time Constanta gasesti persoanele potrivite care te pot ajuta sa adopti un stil de viata ce iti va oferi satisfactii surprinzator de mari. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen