Mittwoch, 12. Juni 2013

Importanta micului dejun in alimentatia noastra


Nou in Constanta!!
La Body Time Constanta gasesti specialisti ce te pot consilia in tot ceea ce inseamna nutritie!!
Se spune ca la micul dejun trebuie sa mananci ca un rege, la pranz ca un print si la cina ca un cersetor. Si proverbul nu este doar o vorba in vant. S-a dovedit ca micul dejun bogat este cea mai buna dieta.
Nutritionisti care au facut cariera spun ca a manca intre 600 - 800 de calorii la micul dejun, neaparat inainte de ora 9:00 dimineata, este una dintre cele mai bune solutii pentru a scadea in greutate. Un mic dejun bogat are rolul de a impulsionat metabolismul in baza ritmurilor circadiene naturale. Micul dejun bogat influenteaza echilibrele hormonale din organism, iar procesele metabolice folosesc cu maxima eficienta carbohidratii si proteinele pentru a produce combustibil si a arde eficient tesuturile adipoase din organism.
            Pentru a atinge aceasta valoare calorica la micul dejun poti manca orice atata timp cat consumi si alimente bogate in proteine si fibre. Daca aplici metoda micului dejun bogat poti sa slabesti pana la 10-12 kilograme in 30 de zile. Secretul este sa mananci alimentele potrivite, la momentul potrivit, pentru a-ti accelera mtabolismul si a satisface nevoile si poftele firesti inainte ca acestea sa apara. 
             Iata cum arata un mic dejun pentru un rege care vrea sa slabeasca: o omleta formata din trei oua, 60 de grame de branza, 60 de grame de sunca si legume. Adauga doua felii de paine, cereale cu 250 de mililitri de lapte sau un smoothie cu fructe si iaurt.  
             Ce faci daca nu iti este foame dimineata si nu poti manca? Solutia medicilor nutritionisti este sa mananci ceea ce iti place si sa cresti cantitatea alimentelor de la micul dejun zi dupa zi. Masa de dimineata tine sub control foamea pe tot parcursul zilei, te ajuta sa mananci mult mai putin la pranz si la cina si reduce aportul caloriilor zilnice.
            Concluzia este ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar ideal este ca acesta sa aduca jumatate din cantitatea de calorii zilnice. A fost dovedit ca aceia care mananca mult la micul dejun sunt mai slabi, nu au probleme de greutate si nici depozite adipoase abdominale. 
            In plus, cei care nu mananca dimineata sunt cei care au tendinta de a acumula grasime in jurul taliei si un risc crescut de obezitate.
            Concluzia nutritionistilor este ca toti oamenii pot sa slabeasca cu o singura conditie: sa manance pe saturate dimineata!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen